Essence – Ny rakefördelning hos Betsson Poker

Poker Tricks

 

Betsson Poker släpper en ny rakemodell som kallas Essence. Målet är att Essence ska gynna både spelare och pokerrummen långsiktigt.

Vad är Essence?
Den största skillnaden mellan den gamla modellen och Essence-modellen för värdering av pokerspelare är att en spelares spelstil nu beaktas. Med den nya modellen beräknas rake på potten som pokerspelaren bidragit med och tidigare resultat vid pokerspel. Problemet med att beräkna en spelares värde med den gamla värderingen är att vinnande spelare värderas alltför högt, medan spelare som förlorar pengar värderas för lågt.

Med Essence är varje spelare tilldelad en koefficient som bygger på de senaste 90 dagarnas monetära resultat. Koefficienten omvandlas och normaliseras för att återspegla de relativa kompetensklyftorna mellan pokerspelarna. Tills 500 händer är spelade, tilldelas man standardvärdet för koefficienten.

Varje spelare tilldelas ett belopp av raken baserat på koefficienten i förhållande till övriga spelares koefficienter och den summa pengar de bidragit till potten med.

Om alla spelare vid ett bord har samma kompetensnivå, blir raken tilldelad på samma sätt som i tidigare modell.

Essence påverkar endast rake vid cashgames. Rake vid pokerturneringar kommer att fördelas som tidigare, pokerrummets avgift baserad på buy-ins i turneringen.

Lojalitetsprogram – Spelare kommer att märka skillnaden mellan den gamla och nya modellen i sättet som man samlar in poäng i lojalitetsprogrammet. Pokerspelare kommer få mer eller mindre poäng än tidigare beroende på spelstilen.

Helt integrerad lösning i realtid – Eftersom modellen är en förändring i rakens algoritm kommer det att vara helt integrerat med alla system vilket kommer omvärdera hela kedjan på ett öppet sätt.

Essence kommer att göra det mer värdefullt för tillfälliga spelare istället för grinders och proffs.

Varför Essence?
Den maximala raken som kan utvinnas under en tidsperiod är lika med förlusten för förlorande spelare.
Alla spelare har tidigare värderats på samma sätt i poker oavsett om vinner pengar från andra spelare eller bidra med pengar till pokersystemet genom att förlora.

Varje vunnen eller förlorad dollar har ett ekonomiskt värde.
Det finns ett klyfta mellan den aktuella och riktiga värderingen av pokerspelare, denna klyfta har funnits i branschen sedan dag ett.
Alla spelare kommer bli lönsamma även om värdet förändrats.
Inga negativa koefficienter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *